Verkkokaupat etenevät Suomessa – nyt vuorossa apteekit ja hyvinvointi

Jos verkkokaupat lupailivat 90-luvulla suomalaisillekin yrittäjille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia, oli käytännössä tilanne paljon monimutkaisempi. Netti nimittäin oikeasti mahdollistaa lisämyynnin verkossa, mutta samalla se toi mahdollisuuden kansainvälisille kauppiaille tulla Suomen markkinoille. Tästäkin huolimatta Suomessa on paljon verkkokauppoja, ihan suomalaisia, jotka tarjoavat tuotteita laidasta laitaan. Oiva apteekin verkkokauppa on yksi näistä tuhansista suomalaisista verkkokaupoista, ja se on yksi näitä uudemman ajan verkkokauppoja. Verkkokauppoja, jotka tuovat arkeen hyvinvointituotteita.

Verkkokauppa ja hyvinvointi

Jos verkkokaupat tarjoavatkin paljon ostettavaa, myös hyvinvoinnin saralla, niin kaikilla ei ole aivan puhtaat jauhot pussissa – tällä emme tarkoita suomalaisia verkkokauppoja, vaan niitä halppiskauppoja, jotka näyttävät olevan suomalaisia, mutta ovatkin lopulta aivan jostain muualta. Siinäkään ei ole vielä mitään pahaa, että ostetaan kansainvälisistä kaupoista netissä, sitähän me teemme jo kauppakeskuksissa, mutta verkosta ostaessasi varmista, että verkkokauppa on luotettava, eikä sellainen, että tilatessasi saat kotiisi sitten aivan jotain muuta kuin mitä olet tilannut.

Varsinkin kaikki hyvinvointiin liittyvät tuotteet on syytä tilata vähän tutummista paikoista, eikä aina ottaa sitä kaikista halvinta mitä verkkokaupoista löytyy.

Mutta verkkokaupoista voi tilata kotiin erilaisia kuntoilulaitteita, joita ei paikallisesti Lohjalta mistään saa – ja itseasiassa paljon muutakin siihen oman kodin ja oman liikunnan tukemiseen tarpeellisia, tai saatavilla olevia tuotteita. Varsinaisesti liikuntaan kyllä riittäisi ulkona käveleminen, mutta jos pelkäät liukastumista, niin nykyään on saatavilla hyvin toimivia ja edullisia kävely- ja juoksumattoja sisätiloihin, joilla liikkuessasi voit samalla vaikka katsella sitä suosikki sarjaasi televisiosta.

Apteekit ja verkkokaupat

Apteekkien toimintaa säätelee Suomessa hieman erilaiset lait – Suomessa ei esimerkiksi voi olla varsinaista apteekkiketjua, koska Suomessa paikallisten apteekkien vastaava on apteekkari – joka on henkilöyhtiö, eli oikea henkilö. Eikä yksi apteekkari ehdi kovin montaa apteekkia vetää vastuullisesti – siksi verkkokaupat ovat tuoneet hyvän lisän apteekkien toimintaan, samalla kun monet vitamiinit ja ravintolisät ja vastaavat valmisteet ja hyvinvointia tukevat tuotteet ovat jo saatavilla päivittäistavarakaupoista. Apteekki onkin säilyttänyt paikkansa sen ammattitaidon kautta ja siihen pohjautuen, ja on yhä se reseptilääkkeiden ostopaikka – vaikka sitten verkossa. Tästä kirjoitamme viiikon 3 Ykkös-Lohja lehdessäkin, missä haastateltavana on Nummelan apteekin apteekkari Saija Sundholm.

Hyvinvointia verkosta

Meidän oman kehomme toiminta ja meidän oma hyvinvointimme pitäisi olla koko toimintamme perusta – mutta näin ei aina ole. Verkkoapteekit tarjoavat tähänkin tukea tarjoamalla mahdollisuuden tilata esimerkiksi ravintolisät tai vaikkapa hivenainetutkimuksen suoraan verkosta, tukemaan oman hyvinvoinnin kehittämistä. Oman kehon ja mielen hyvinvointi koostuu monesta osasta, mutta nämä kuuluvat aina hyvinvointiin:

  • nukkuminen – meidän kaikkien tulisi nukkua tarpeeksi, jotta seuraavana päivänä on ”virtaa” jaksamiseen
  • syöminen – meillä tulisi olla syömiseen oma rytminsä, ja sisällöltään tarpeeksi monipuolinen ruokavalio, jota voimme vitamiinein ja ravintolisin täydentää
  • liikkuminen – kehomme on tehty liikkumaan, ja nykyaikainen arki tekee kaikkensa liikunnan tarpeen vähentämiseksi
  • juominen – meidän tulisi keskimäärin juoda enemmän esimerkiksi vettä, kuin mitä teemme
  • sosiaalinen kanssakäyminen – me olemme luodut olemaan toisten ihmisten kanssa yhteydessä

Nykyaikainen digitalisaation aika on tehnyt meistä monessa suhteessa laiskoja kuluttajia. Lisäksi työ on usein kehoa rasittavaa – mutta eri tavalla kuin ennen – etätyöt ja toimistotyöt eivät välttämättä laita meitä liikkumaan kuten vanhanajan työt – joten liikumme helposti vähemmän. Vastaavasti suoratoiston palvelupaketit mahdollistavat tv-sarjojen ja elokuvien katselun 24/7, mikä voi viedä meiltä sitä nukkuma-aikaa, ja eräsääntöiseksi ja rikkinäiseksi menneet päivät voivat vaikeuttaa säännöllisen ateriointirytmin saamista arkeen – nämä kaikki ovat mahdollisia saada kuntoon, suunnittelemalla, ja ennen kaikkea sillä, että haluaa itse itselleen paremman hyvinvoinnin.