Lohjan ruokapalvelut

Uusimaan alueella sijaitsevat Lohjan kaupunki ja Lohjan kunta ovat tunnettuja rikkaasta luonnostaan. Alueen muusta Etelä-Suomesta poikkeava kasvisto ja kauniit järvimaisemat houkuttelevat alueelle paljon ulkopuolisiakin kävijöitä ja matkailijoita. Matkustaessa sekä arjessa ruoka on yksi päivän tärkeimpiä asioita – tämä opas toimii niin paikallisille kuin alueella vierailevillekin henkilöille auttamaan ruokapuolen järjestämisessä. Haluamme tuoda tietoisuuteen Lohjan herkulliset ravintolat ja elämää helpottavat ruokapalvelut!

Mitä Lohjalla syödään?

Lohjan sijainti Uudellamaalla on vaikuttanut sen ruokakulttuuriin – läheinen yhteys Varsinais-Suomeen, Etelä-Karjalaan ja Hämeeseen on tehnyt oman vaikutuksensa. Meren läheinen sijainti on taas mahdollistanut tuoreen kalan syömisen päivittäin ja näkyykin paikallisessa tarjonnassa. Esimerkiksi silakkalaatikko on alueella suosittua perinneruokaa. Uudenmaan muita omia erikoisuuksia ovat muun muassa Inkoon puuro, hällkryyniliemi ja hernepöperö. Inkoon puuroa, eli eräänlaista perunapuuroa on jopa nimitetty Uudenmaan maakuntaruoaksi! Hällkryyniliemi taas on suolatuista sianluista tehtyä lientä ja hernepöperö rokkaa, eli sakeaa keittoa, johon on lisätty ruisjauhoja. Hernepöperöä nautitaan hieman jäähtyneenä voisulan kanssa.

Ravintoloita koluamaan

Miellyttävää ja herkullista ravintolaillallista haikaillessa kannattaa suunnata kohti Lohjan keskustan joistakin mukavista ravintoloista. Yksi suosituimmista on Ravintola Amar, joka tarjoilee niin suomalaisia kuin intialaisiakin ruoka-annoksia. Ruoka valmistetaan aina laadukkaista ja tuoreista raaka-aineista ja löytyy ravintolasta jopa tandoori-kiviuunikin, jossa intialaiset herkut loihditaan. Jos mieli tekee meksikolaista ruokaa, kannattaa nokka suunnata kohti Ravintola Caballo Bayoa. Tunnelmallinen sisustus, herkullinen ruoka ja kesäisin auki oleva kattoterassi takaavat onnistuneen ruokakokemuksen! Ravintola Kun Ming tarjoilee kiinalaista ruokaa sekä sushia, jos sellaista tekee mieli.
Yksi Lohjan mielenkiintoisimpia ravintoloita on ehdottomasti Mikko Utter. Mikko Utterin isännöimään ravintolaan mahtuu maksimissaan kahdeksan henkeä, jossa herra itse valmistaa intohimoisesti illallisia pienissä tiloissaan. Annokset ovat kauniita ja tarkkaan mietittyjä, joiden upeutta hyvin valitut viinit vain korostavat. Mikko Utterin keittiöön täytyykin ostaa liput etukäteen, eli spontaanisti sisään ei noin vain lompsita. Lippuja ostaessa voi samalla ilmoittaa mahdollisesta erikoisruokavaliostaan.

Ruokaa kotisohvalle

Monenlaiset palvelut ovat saatavilla online-muodossa nykyään, eivätkä ruokapalvelut ole tässäkään poikkeus. Lohjan alueella operoi useita kotiin kuljettavia ravintoloita ja yrityksiä, sekä jopa ruokaostoksia voi tehdä netin kautta, jos ei ulos syömään lähteminen syystä tai toisesta kiinnosta. Ruokaa kotiin kuljettava Foodora operoi myös Lohjalla – voit saada lempiravintoloidesi herkkuruoat suoraan ovelle kuljetettuna pientä lisämaksua vastaan, jolloin samalla autat monia ahkeria ravintoloitsijoita ja lähettejä tienestissään. Monet aiemmin mainitut ravintolat löytyvät myös Foodoran valikoimasta.

Jos taas kokkaaminen kotona kiinnostaa, mutta kauppareissua ei halua itse tehdä, voi Lohjan alueella tilata ruokaostokset myös kotiin K-Supermarket Vihdin avulla. He toimittavat ruokaostoksia Vihdin, Nummelan, Karkkilan sekä Lohjan alueille. Ostokset voi tehdä suoraan netissä ja 9,5 euron lisämaksua vastaan saat ruokakassit suoraan etuovellesi. Hinnat ovat samat kuin ruokakaupassakin paikan päällä ja tarjouksiakin löytyy. Tästä palvelusta voivat hyötyä muutkin, kuin muuten vain kiireiset henkilöt, sillä tämä on myös erinomainen palvelu esimerkiksi vanhuksille, jotka eivät jaksa kantaa painavia kauppakasseja. Kiireiset ihmiset voivat taas hyötyä palvelusta, kun raskaisiin ja aikaa kuluttaviin kauppareissuihin ei tarvitse kuluttaa ekstra-aikaa. Osa ihmisistä taas mieluummin tilaa netistä, jos kyseessä oleva ostos on suuri ja painava, eikä omaa autoa ole esimerkiksi käytössä.

Erittäin kiireisille ihmisille on kehitetty myös viileä postilaatikko – eli se sopii sellaisille käyttäjille, jotka eivät toimitusaikaan pysty olemaan paikalla. Tällöin ruoat voidaan jättää postilaatikkoon ja ne voidaan hakea sieltä milloin vain, sillä viileä postilaatikko huolehtii siitä, että ruoka pysyy hyvänä. Myös ruokia kuljettavat autot ovat suunniteltu niin, että elintarvikkeet pysyvät niille sopivissa lämpötiloissa. Lämpötiloja tarkkaillaan ja seurataan, joten siitä puolestakaan ei tarvitse olla huolissaan. Ruokien kotiin tilaamisestakaan ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa, sillä päästöt vähenevät, kun kaikki eivät ajele omilla autoillaan ruokakauppaan ostoksille.

Ruokahävikistä eroon

Ruokahävikki on yleinen ongelma monessa ravintolassa ja vielä hyvää ja syötävää ruokaa joudutaan usein heittämään pois. ResQ on Lohjankin alueella toimiva sovellus, jonka kautta ravintolat voivat myydä muuten hävikiksi päättyvää ruokaa halvempaan hintaan. Lohjan alueelta löytyy yli 14 paikkaa, jotka voit löytää ResQ-sovelluksesta. Molemmat osapuolet hyötyvät tällaisesta systeemistä, kun ravintolat voivat myydä ylijäämäruoan pois heittämisen sijaan ja kuluttajat saavat mahdollisuuden ravintolaruokien syömiseen edullisempaan hintaan! Lataamalla sovelluksen voit selailla kunkin päivän mahdollisia tarjouksia ja varata ne maksamalla, jonka jälkeen voit noutaa ne ennen noutoajan päättymistä. Kotona ei tarvitse tehdä muuta kuin lämmittää ruoka ja istua alas herkullinen ateria kourassa!