Lohjalta löydät kaiken tarvitsemasi kotiisi

Otsikko saattaa olla paljon lupaava, mutta käytännössä voit ostaa kaiken tarvitsemasi kotiisi Lohjalta. Totta kai, jos haluat jonkin tietyn värisen tai merkkisen tuotteet, saatat joutua hakemaan tuotetta muualta. Kun seuraavan kerran esimerkiksi menet paikalliseen lähimarkettiin, mieti, kuinka paljon marketin tuotevalikoimat ovat oikeasti lisääntyneet viimeisten parinkin vuosikymmenen aikaan.

Erikoistuotteet myös paikallisesti

Lohjalta saat nopealla toimituksella myös jääkaapit, pakastimet, televisiot, sukset ja luistimet koululiikuntaan ja mikäli tarve on nopea ja pakollinen, on netissä saatavilla pikavippejä ja joustoluottoja pikatarpeeseen, pikavippi on saatavilla ilman pankkia tai henkilökohtaista palaveria. Saat rahan tilille jopa saman päivän aikana.

Pikavipeillä on huono maine, mutta jos tilanne sitä vaatii, niin monessa tilanteessa se on päivittäisen elämän pelastaja, eikä jokaisen pikavipin tai joustoluoton kulut ole taivaita hipovia. Miten muuten ratkaiset esimerkiksi hajonneen jääkaapin tai kotisi lämmityksen korjauksen, kun et voi odottaa seuraavaan palkkapäivään tai jos sinulla yksinkertaisesti ei ole tarvittavaa rahaa muuten saatavilla.

Pikavippi on nopeasti myönnettävä, vakuudeton lainatuote, äkilliseen rahantarpeeseen. Nykyisin pikavippi on mahdollista saada hyvinkin pitkällä maksuajalla ja kohtuullisella korolla. Pikavippi tai joustoluotto on monen sellaisen henkilön, jonka luottotiedot ovat syystä tai toisesta menneet, ainoa keino selviytyä äkillisistä tilanteista.

Tuotteiden lisäksi palvelut

Lohjalta on saatavilla periaatteessa myös kaikki normaaliin elämään liittyvät palvelut. Täällä on kunnallisen puolen sairaala, terveysasemat, hammaslääkärit, eläinlääkäri, palokunta, sosiaaliturva, liikuntatoimi ja toimiva yksityisten yritysten palveluverkosto. Varsin helposti löydät netistä apua remonttiisi, siivouksen, pihatöihin, keittiösaneeraukseen, autohuoltoon ja satoihin muihin tarpeisiin – paikallisesti, paikallisen yrittäjän tuottamana palveluna. Talojen rakentaminen, teiden ylläpito, auton maalaaminen – Lohjalta löytyy ammattilainen.

Anna ammattilaisen tehdä työt

Elämässä on paljon asioita, jotka voisi tehdä itse, mutta teettämällä työ ammattilaisella, laitat rahan liikenteeseen. Otetaan esimerkiksi autopesula: voisit halutessasi todennäköisesti pestä itsekin autosi, mutta maksamalla reilut kymmenen euroa, autopesula hoitaa autoasi ja taas maksaa esimeriksi siivoojalle pesulan siivouksesta ja paikalliselle tilitoimistolle tilien ja palkkojen hoitamisesta. Ilman että ostamme ja tilaamme palveluita ja tuotteita paikallisilta yrittäjiltä, meillä ei olisi paikallista liiketoimintaa. Paikallinen liiketoiminta mahdollistaa paikkakunnan elävyyden ja kasvun ja sitä kautta kehittymisen, mutta vastakkaiseen suuntaan menevä kehitys näivettää paikallisen yrittäjyyden. Totta kai pääkaupunkiseudulla Espoossa ja Helsingissä on enemmän palveluita ja tuotteita ja sieltä löytyy enemmän vaihtoehtoja, mutta jokainen siellä tehdä ostos vie rahaa pois kotialueelta, Lohjalta ja vaikeuttaa täällä toimivien yritysten elinvoimaisuutta.

Pendelöijät käyvät töissä pääkaupunkiseudulla, mutta toivottavasti ostavat suurimman osan tarvitsemistaan tuotteista paikallisesti, sillä niin saamme omalle talousalueelle lisää rahaa muualta ja paikallisesti käytettävissä oleva liikenteessä oleva rahamäärä voi kasvaa.

Koulunpenkiltä töihin eikä kortistoon

Lohjalla on toisen asteen oppilaitokset, joista valmistuu eri alojen osaajia. Jos pidämme huolta siitä, että pyrimme ostamaan paikallisesti, paikallisilla yrityksillä on mahdollisuus kasvaa ja palkata uusia työntekijöitä. Silloin kun yritys palkkaa oppilaitoksesta juuri valmistuneen, investoi yritys sekä oman toimintansa kehittämiseen, että nuoren työntekijän kouluttamiseen. Nuorten työntekijöiden kautta saamme myös nuoria perheitä Lohjalle, ja sitä kautta jälleen lisää rahaa paikalliseen liikenteeseen. Teoriassa kaikki on varsin selkeätä ja yksinkertaista, mutta todellisessa maailmassa se raha vain helposti virtaa muualle. Käymme lomamatkoilla ulkomailla, tilaamme tavaraa netistä ja otamme sen kattoremontin muualta tulevalta yritykseltä – jokainen päätöksemme, missä liikkuu raha ei vaikuta ainoastaan omaan talouteemme vain myös alueelliseen talouteen.