Kotimaiset liukuovivalmistajat Mirror Line ja Liune aloittavat yhteistyön

Kaksi kotimaista liukuovivalmistajaa, Mirror Line ja Liune, aloittavat yhteistyön uuden tuotemalliston muodossa. Uusi yhteistyössä kehitetty tuote yhdistää Liunen seinän sisään asennettavan ovirunkoelementin Mirror Linen liukuoveen.  

”Asiakkaamme ovat toivoneet meiltä jo pitkään valmista ratkaisua seinän sisään piilotettavalle liukuovelle. Sopiva pocket door -runkoelementti tätä varten on ollut meillä tuotekehityksessä jo useamman vuoden, mutta lopulta näimme parhaaksi ratkaisuksi ottaa yhteyttä toiseen kotimaiseen tekijään ja ehdottaa yhteistyötä. Liunen ovielementit ovat tunnettuja toimivuudestaan, joten tiesimme, että tällä tuotteella voimme varmasti pitää kiinni laatutasostamme. Yhteistyö toisen kotimaisen perheyrityksen kanssa kuulosti täydelliseltä ratkaisulta”, Mirror Linen toimitusjohtaja Sinikka Saaranluoma kuvailee yhteistyön taustoja.  

”On upeaa yhdistää voimia ja olla monipuolisempi toimija markkinoilla. Lisäksi yhteistyö kotimaisten perheyritysten kesken takaa laadun ja luotettavuuden. Tuomme yhdessä tilaa asiakkaille, sillä asuntojen koko on pienentynyt vuosittain. Tuote korvaa kääntyvän oven ja antaa tilaa ja estetiikkaa”, kertoo Aulis Lundell Oy:n hallituksen puheenjohtaja Leena Lundell.

Uusi yhteistyötuote on tehokas tilanjakoratkaisu, jolla pienenkin asunnon neliöt saadaan paremmin hyödynnettyä. Ulospäin kääntyvään oveen verrattuna liukuovi on hyvä tilansäästökeino, sillä seinää pitkin liukuva ovi ei vie juuri lainkaan lattiatilaa. Liunen liukuovirakenteen ansiosta liukuovikokonaisuus avautuu huomaamattomasti seinän sisään, jolloin liukuovi ei tarvitse lainkaan seinäpinta-alaa oviaukon vierelle. Mirror Linen liukuovella tuote voidaan räätälöidä omaan tyyliin sopivaksi, kauniiksi sisustusratkaisuksi. 

Seinän sisäinen liukuovirakenne on toimiva ratkaisu niin uudis- kuin remonttikohteeseenkin. Metallinen runkoelementti voidaan asentaa seinärungon sisälle ja peittää halutulla pintamateriaalilla, esimerkiksi kipsilevyllä. Pocket doorista on saatavilla tietyt vakiokoot, ja ovirakenne on mahdollista toteuttaa sekä yksittäiselle ovelle että parioville. Liukuoven materiaalit ovat valittavissa koko Mirror Linen materiaalivalikoimasta. Liukuoven pintamateriaaliksi voi valita perinteisen levyoven lisäksi myös peilin tai lasin, ja luonnollisesti myös kehysten profiili ja väri ovat vapaasti valittavissa. Yhdistelmiä voi kehitellä vaikka satoja – vain mielikuvitus on rajana! 

Yhteistyössä kehitetty liukuovipaketti on valmis ratkaisu, joka sisältää kaiken tarvittavan asennukseen: runkoelementin, liukuoven, kiskot ja pyörästöt. Liukuoveen on saatavana myös hidastimet oven pehmeää sulkeutumista varten.

Mirror Line on vuonna 1994 perustettu yritys, joka sijaitsee Karijoella Etelä-Pohjanmaalla. Mirror Line on yksi Suomen suurimmista liukuovivalmistajista, ja se valmistaa mittatilauksena liukuovien lisäksi lasiseiniä, kaapistoja ja vaatehuoneita. Tuotteilla on Avainlippu-tunnus. 

Liunen taustalla on perheyritys Aulis Lundell Oy, joka on perustettu vuonna 1980 Lohjalle. Yrityksen perustaja Aulis Lundell sai ensimmäisen patentin keksimälleen ainutlaatuiselle väliseinärangalle ja kehitti Suomeen 66 mm väliseinäkoon. Liune on kotimaisen rakennusteollisuuden pitkäaikainen kumppani, ja sen tuotevalikoima on laajentunut vuosien saatossa yhä monipuolisempiin asumisen ja sisustamisen ratkaisuihin.