Kodin uutta tyyliä hakemassa pikkurahalla – vinkkejä virkistäviin muutoksiin

Kaikki haluavat oman kotinsa olevan kotoisa ja kaunis. Aina ei ole kuitenkaan ole mahdollista sisustaa kotia suurilla rahasummilla. Tämä ei tarkoita siltikään sitä, etteikö kotia olisi mahdollista sisustaa laisinkaan. Kotiin voi nimittäin loihtia uutta ilmettä pienilläkin tekijöillä, jotka eivät käy kukkaron päälle.

Jaamme seuraavaksi 11 arvokasta vinkkiä siihen, kuinka sisustaminen voi onnistua pienemmälläkin budjetilla.

 1. Ajan henki on nykyään se, että halutaan tehdä paljon itse (engl. DIY – do it yourself). Tällöin luodaan omia tuunauksia hyödyntämällä vaikkapa vanhoja, muutoin roskiin meneviä, käyttökelpoisia tavaroita. Hyvänä esimerkkinä voisi toimia lasipurkkien hyödyntäminen muuhun säilytykseen – tai viinipullon korkeista tehty upea korkkitaulu. 

  DIY-teeman mukaisesti voi dc-fixin avulla päällystää kaapit uuteen uskoon. Ainahan on mahdollista tarttua pensseliin myös itse ja aloittaa sutiminen.
 2. Salonkikelpoinen koti on sisustettu järjestyksellä. Siisteydellä itsellään on myös paljon sisustuksellisia piirteitä. Mukavia muutoksia saa aikaan toki muokkaamalla vaikkapa kodin kirjahylly uuteen uskoon tai muun vastaavan säilytystilan. Edullisia sisustusvinkkejä sekä hyviä tarjouksia löytyy myös erilaisista tarjouslehtistä. Hyvänä esimerkkinä tästä ovat monipuoliset Tokmanni tarjoukset.
 3. Erilaisia asunnon somisteita voi hankkia edulliseen hintaan. Somisteilla voi helposti muuttaa asunnon tyyliä haluamallaan tavalla. Edullisia somisteita ovat esimerkiksi koristetyynyt, vaasit, sisustustaulut ja lyhdyt.
 4. Omaa tyyliä voi tuoda esiin vaihtamalla kaappien vetimiä. Niissä kannattaa metsästää persoonallisia ratkaisuja ja olla tyytymättä tavallisiin kaikkien saatavilla oleviin ratkaisuihin.
 5. Eri väreillä on helppo sisustaa. Oli tyyli sitten hillitty taikka räikeä, erilaisella värimaailmalla voi virkistää asunnon ilmettä merkittävästi. 
 6. Muista myös kukat. Kukkia on mukava tuoda sisustukseen niin leikkokasvien muodossa vaaseihin kuin myös luoda rauhoittavaa tunnelmaa viherkasvien avulla.
 7. Sisustustyynyt ovat loistava sijoitus, sillä niihin voi vaihtaa päällisiä hyvin huokeaan hintaan. Ilmettä voi piristää toki myös seinällä pidettävällä taiteella. Hyvänä esimerkkinä toimii sellaiset taulut, joihin voi vaihtaa kuvia itsenäisesti.
 8. Olemassa olevia kalusteita ja tekstiilejä on mahdollista muokata. Puupintoja voi maalata itse – ja tekstiilejäkin voi helposti värjätä. Tällä tavoin jo viime vuosituhannella hankittu kaluste voi saada vaivattomasti uuden tarkoituksen.
 9. Kannattaa ajatella usein myös oman kotikentän ulkopuolelle. Tämä tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että omaan sisustukseen voi ottaa mukaan myös yllättäviäkin asioita. Sisustukseen on mahdollista tuoda mukaan juhlatarvikkeita, kuten vaikkapa paperiset pom pomit. Juhlatarvikkeiden lisäksi sisustukseen voi käyttää myös karkeampia rakennusmateriaaleja, kuten erilaisia raudoitusverkkoja. 
 10. Ei kannata koskaan unohtaa kirppareita tai Second hand -kauppoja ja halpahalleja. Niistä voi tehdä todella uniikkeja ja edullisia löytöjä. Kirppiksiltä löytyvät puolestaan kierrätetyt tavarat ja halpahalli tarjoaa uuden uutta hyödykettä. 

Omaa asuntoaan voi sisustaa jopa täysin ilmaiseksikin

11. On aina mahdollisuus käydä nimittäin koluamassa sukulaisten vanhoja varastoja. Niissä saattaa hyvinkin olla lähes käyttämättömiä upeita aarteita. On suositeltavaa hyödyntää myös muiden henkilöiden remonttiylijäämät tai muut vastaavat käyttämättä jääneet sisustuselementit. Tällainen malli on taloudellisten seikkojen ohella lisäksi erittäin ekologista. Tavaroita voi myös vaihdella. 

Toisen henkilön kodin sisustukseen voi hyvinkin sopia kaverin soimaama lamppu, jolloin vastineeksi voi antaa jotain hänen kotiinsa oman sijasta paremmin sopivia tarvikkeita. 

Ota siis nämä jakamamme 11 tärppiä heti talteen. Voit muuttaa oman asunnon ilmettä hyvinkin huokeaan hintaan erittäin nopealla aikataululla.