Brittibändi Sweet tulee kesällä Suomeen – Degerby Possujuhlat 2024

Yhtyeen valtaisasta suosiosta Suomessa kertovat omalta osaltaan suomenkieliset versiot yhtyeen hiteistä, joista tunnetuin lienee Kirkan levyttämä ”Pikkuveli” (”Little Willy”) vuodelta 1972. Niin ikään Neumannin versioima ”Kettujen yö” (”Fox on the Run”) vuodelta 1988 muistetaan hyvin. Karma-yhtyekin lauloi Sweetin tuotantoa suomeksi.

Sweet: 1970-luvun musiikin ikoni ja glam rockin edelläkävijä

Sweetin vaikutus 1970-luvun musiikkikentässä oli valtava. Perustettuna Lontoossa vuonna 1968, yhtye, joka tunnettiin alun perin nimellä Sweetshop, muodostui nopeasti yhdeksi tuon aikakauden merkittävimmistä musiikillisista voimista. Jäsenet Brian Connolly, Andy Scott, Steve Priest ja Mick Tucker toivat markkinoille uudenlaisen äänimaailman, yhdistäen bubblegum popin, glam rockin ja hard rockin elementtejä luodakseen jotain täysin uutta ja mullistavaa.

Yhtyeen ura otti tuulta alleen 1970-luvun alkupuolella, kun heidän ainutlaatuinen musiikkinsa ja näyttävä lavashow’nsa alkoivat saada huomiota. Sweet loi useita ikimuistoisia hittikappaleita, kuten ”Ballroom Blitz”, ”Fox on the Run” ja ”Love Is Like Oxygen”, jotka eivät ainoastaan määrittäneet heidän uraansa, vaan myös loivat uuden suunnan koko populaarimusiikille. Heidän kykynsä yhdistää tarttuvat melodiat vahvoihin rock-sointuihin ja mieleenpainuviin sanoituksiin teki heistä yhden 1970-luvun tunnetuimmista ja rakastetuimmista yhtyeistä.

Sweetin vaikutus ulottui musiikin ulkopuolelle; heidän visuaalinen ilmeensä ja lavashow’nsa vaikuttivat syvästi aikakautensa popkulttuuriin ja muotiin. Heidän näyttävät asunsa ja teatraalinen esiintymisensä inspiroivat monia muita artisteja ja vaikuttivat glam rock -genren kehitykseen. Yhtyeen jäsenten urat Sweetin hajoamisen jälkeen osoittavat heidän pitkäaikaisen vaikutuksensa musiikin alalla.

Sweetin perintö on säilynyt vahvana vielä vuosikymmeniä myöhemmin. Heidän musiikkinsa jatkaa elämäänsä radiossa, konserteissa ja tribuuttiesityksissä, osoittaen yhtyeen ajattoman viehätyksen ja vaikutuksen. Sweet ei ollut vain yhtye; he olivat ilmiö, joka määritteli sukupolven ja jätti pysyvän jäljen rock-musiikin historiaan.

Sweet kiertueelle!

Degerbyn Possujuhlat 2024– Perinteiset hyvän mielen festarit lauantaina 6. päivä heinäkuuta Inkoossa. – Pääesiintyjänä uransa jäähyväiskiertueella oleva maailmankuulu hittibändi SWEET!! Degerbyn Possujuhlat järjestetään perinteiseen tapaan lauantaina, heinäkuun 6. päivä Inkoossa jo 19. kertaa peräkkäin. Ensi kesänä Possujuhlien estradille nousevat brittipopin ehdottomaan eliittiin jo vuosikymmeniä kuulunut hittibändi Sweet, 60-vuotisjuhlaansa viettävä Topmost sekä Hott File.

Degerbyn Possujuhlia vietetään ensi kesänä jo 19. kerran peräkkäin. Ja totta kai me olemme tässä meidän pienessä kyläyhteisössä tapahtumastamme ylpeitä etenkin, kun olemme vuosi toisensa jälkeen saaneet paikan päälle esiintymään koko maailman tuntemia tähtiä. Nostalgian hengessä tietysti mennään. Aikuiseen ikään varttunut yleisö on tähtäimessämme. Robert Wellsin, Johnny Loganin, Smokien ja nyt sitten Sweet-yhtyeen musiikki ja hitit herättävät muistoja ja puhuttelevat erityisesti aikuisväestöä,

Kisu Jernström