Suomalaisten ostostavat – kuinka moni käy ostoksilla outlet-myymälöissä ja miksi

Outletsuomi.com sivuston avulla voit helposti hakea myymälöitä alueen tai kategorian mukaan, jotta löydät juuri sinua kiinnostavat tarjoukset. Olit sitten vaatteiden, kenkien, laukkujen, kodintarvikkeiden, urheiluvälineiden tai muiden tuotteiden ystävä, meiltä löydät varmasti etsimäsi.

Outlet-myymälöistä ja tehtaanmyymälöistä löytyy usein laaja valikoima tuotteita, joita ei ole saatavilla muualta. Myymälät tarjoavat myös usein paljon suuremman valikoiman kuin tavalliset liikkeet, joten voit tehdä ostoksia edullisesti ja samalla löytää uusia suosikkeja.

Outlet-myymälöiden suosio Suomessa

Outlet-myymälät ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan Suomessa. Edullisten hintojen, laajan valikoiman ja helppouden ansiosta moni suomalainen on löytänyt tiensä outlet-myymälöihin.

Mikä on outlet?

Outlet on eräänlainen tehdasmyymälä, jossa valmistajat tai jakelijat myyvät tuotteitaan suoraan kuluttajille usein alennettuun hintaan. Outlet-myymälöiden valikoimaan kuuluvat yleensä edellisen kauden mallistot, ylijäämätuotanto tai tuotteet, joissa on pieniä laatuvirheitä.

Outlet-myymälöiden asiakaskunta

Outlet-myymälöiden asiakaskunta on laaja. Sieltä löytyvät niin hintatietoiset kuluttajat kuin merkkituotteiden ystävät, jotka etsivät laadukkaita tuotteita edullisemmin.

Ostostottumukset outlet-myymälöissä

Osa suomalaisista vierailee outlet-myymälöissä säännöllisesti, kun taas toiset käyvät niissä satunnaisesti tai esimerkiksi alennusmyyntien aikaan. Ostostottumukset vaihtelevat myös iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan.

Outlet-myymälöiden sijainti

Suomessa outlet-myymälät sijaitsevat usein suurten kaupunkien läheisyydessä tai liikenteen solmukohdissa, jotta ne ovat helposti saavutettavissa. Esimerkiksi Vantaan Zsar Outlet Village on yksi tunnetuimmista outlet-keskuksista.

Suosituimmat tuoteryhmät

Vaatteet ja asusteet ovat suosituimpia tuoteryhmiä outlet-myymälöissä. Myös kodin sisustustuotteet, urheiluvaatteet ja -välineet sekä kosmetiikka löytävät tiensä usein ostoskoriin.

Ostokokemus outlet-myymälöissä

Moni arvostaa outlet-myymälöiden rennompaa ostosympäristöä, suurta tuotevalikoimaa ja selkeää hinnoittelua. Myös myymälöiden tarjoamat palvelut, kuten kahvilat ja leikkipaikat lapsille, lisäävät ostoskokemuksen viihtyisyyttä.

Online outletit

Verkkokaupan yleistyessä myös online-outletit ovat kasvattaneet suosiotaan. Ne tarjoavat mahdollisuuden tehdä edullisia löytöjä omalta kotisohvalta käsin, ja ovat usein auki 24/7.

Outlet-myymälöiden vaikutus vähittäiskauppaan

Outlet-myymälät ovat tuoneet vähittäiskauppaan uudenlaisia haasteita ja mahdollisuuksia. Ne kilpailevat samoista asiakkaista, mutta voivat myös houkutella uusia asiakasryhmiä.

Kestävä kulutus ja outlet

Outlet-myymälöiden kautta yritykset voivat myydä ylijäämätuotteensa, mikä vähentää jätteen määrää. Kuluttajat voivat tehdä kestävämpiä ostoksia hankkimalla edullisesti laadukkaita tuotteita, joilla on pitkä käyttöikä.

Yhteenveto

Outlet-myymälät tarjoavat kuluttajille mahdollisuuden tehdä edullisia löytöjä ja hankkia laadukkaita tuotteita alennetuin hinnoin. Ne ovat monipuolistanut vähittäiskauppaa ja tarjoavat mahdollisuuden kestävämpään kulutukseen. Outlet-myymälöiden suosio jatkanee kasvuaan tulevaisuudessakin, sillä ne vastaavat monien suomalaisten ostostarpeisiin.