Ravintolat saavat jälleen avata ovensa

Pitkän odotuksen jälkeen huomisesta eli maanantaista 19.4.2021 alkaen saavat ravintolat ottaa jälleen asiakkaita ravintolan sisätiloihin. Avata saavat ovensa niin ruokaravintolat, kahvilat, kuin pubitkin, mutta koronarajoituksia jatkuu yhä.

Aukioloaikoja ja asiakasmääriä rajoitetaan edelleen alueen epidemiatilanteen mukaan, ja asiakkaat tulee ravintoloissa ohjata istumapaikoille. Tilannetta arvioidaan viikoittain.

  1. Ruokaravintolat: käytössä puolet asiakaspaikoista, sallittu aukioloaika 5–19.
  2. Anniskeluravintolat: käytössä kolmasosa asiakaspaikoista, sallittu aukioloaika 5–18.
  3. Anniskelu on sallittu klo 9–17.* 
  4. Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske huoltoasemien ravintoloita.
  5. Asiakkaille on annettava tietoa ja toimintaohjeet koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.
  6. Asiakkailla on oltava mahdollisuus pestä kädet. Tilat ja pinnat on pidettävä puhtaina.
  7. Ravintola vastaa riittävistä etäisyyksistä asiakkaiden välillä.
  8. Kaikilla asiakkailla on oltava oma istumapaikka pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.
  9. Sisätiloissa asiakkaat on ohjattava istumaan paikoillaan, ts. tanssikielto.

*Avin myötämällä jatkoaikaluvalla anniskelun voi aloittaa klo 7 majoituspalvelun aamiaistarjoilun yhteydessä