Joululahjaideat opiskelijalle kotiin, opiskeluun ja vapaa-aikaan

Millainen joululahja olisi hyvä omaan kotiin muuttaneelle, opiskelijaelämää viettävälle nuorelle aikuiselle? Tästä artikkelista löydät joululahjaideat opiskelijalle sekä kotiin, opiskeluun että vapaa-aikaan liittyen. 

Kotiin tai sisustukseen liittyvä joululahja opiskelijalle

Omassa kodissa asuvalla opiskelijalla voi olla tarvetta erilaisille sisustusesineille. Voit harkita hankkivasi joululahjaksi jotain kodin sisustukseen liittyvää, kuten tyylikkäitä tyynynpäällisiä, tauluja, kynttilöitä, kasveja tai vaikkapa pehmeän viltin. Sisustukseen liittyviä lahjoja voi löytää melko edullisestikin, jos lahjabudjettisi on pieni. 

Laadukkaat keittiötarvikkeet ovat usein tervetulleita joululahjoja nuorelle aikuiselle. Harkitse lahjaksi esimerkiksi kestävää kattilaa, paistinpannua, leivontatarvikkeita tai vaikkapa kahvinkeitintä. Jos tiedät lahjansaajan keräävän jotain tiettyä astiasarjaa, voit hankkia siihen kuuluvia astioita lahjaksi. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit tilata muun muassa Arabian, Marimekon ja Iittalan laadukkaat ja ajattomat astiat. 

Tiedätkö lahjansaajan tarvitsevan opiskelijakämppäänsä jonkun tietyn tavaran? Käytännölliset ja arkea helpottavat tavarat ovat hyviä joululahjaideoita. Tällaisia lahjoja ovat esimerkiksi pyykkikori, matto ja pienet kodinkoneet, kuten pölynimuri tai mikroaaltouuni. 

Jos et tiedä lahjansaajan sisustusmakua tai mieleesi ei tule tarviketta, jonka hän tarvitsisi kotiinsa, voi opiskelijan kotiin hankkia liinavaatesetin, joka on tarpeellinen ja hyvä joululahja ihan jokaiselle. Pehmeä ja laadukas uusi kylpypyyhe on käytännöllinen joululahja, samoin pussilakanasetti. Tällaisille lahjoille yleensä on tarvetta ennemmin tai myöhemmin. 

Opiskelua helpottavat joululahjaideat

Korkeakoulussa opintoja tahkoava opiskelija arvostaa todennäköisesti lahjaa, joka helpottaa hänen opiskelu-urakkaansa. Erilaiset opiskeluun liittyvät elektroniikkalaitteet voivat olla erittäin hyödyllisiä. Esimerkiksi kannettava tietokone, kaiutin, langattomat kuulokkeet tai tabletti voivat olla erinomaisia joululahjoja.

Elektroniikkalahjan ei tarvitse välttämättä olla kallis. Esimerkiksi langattomia kuulokkeita saa Hobbyhall.fi-verkkokaupasta muutamalla kympillä laadukkailta merkeiltä, kuten Philips, JBL ja Sony.

Tablettitietokone voi helpottaa luentomuistiinpanojen tekoa tai opiskeluun liittyvien verkkomateriaalien ja e-kirjojen lukemista esimerkiksi junassa. Tietokoneeseen asennettava virustorjuntaohjelma tai esimerkiksi Office-ohjelmisto ovat myös tarpeellisia lahjoja monille opiskelijoille. 

Opiskelijalle hyvä joululahja voi olla myös lehtitilaus tai lahjakortti kirjakauppaan tai suoratoistopalveluun. Elektroniikkaan tai opiskeluun liittyvä lahja voi olla myös jokin tarvike, kuten ergonomisesti muotoiltu näppäimistö tai tyylikäs läppärilaukku. 

Hyvä joululahja voi liittyä opiskelijan harrastuksiin

Nuoren aikuisen elämä ei tietenkään ole pelkkää opiskelua. Joululahja voikin liittyä opiskelijan vapaa-aikaan tai harrastuksiin. Jos lahjansaaja harrastaa liikuntaa ja on kiinnostunut hyvinvoinnista, urheilu- tai kuntoiluvälineet voivat olla hyviä lahjoja. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit tilata esimerkiksi urheiluvaatteita, treenikassin, välineitä kotikuntoiluun tai tarvikkeita retkeilyyn.

Laadukas juomapullo on edullinen ja tarpeellinen lahja, jolla on käyttöä paitsi urheillessa, myös luentosalissa. Jos haluat hankkia hieman kalliimman lahjan, aktiivisuusranneke tai älykello sopii hyvinvoinnistaan kiinnostuneelle opiskelijalle. 

Opiskelijan harrastus saattaa myös antaa ideoita hyviin joululahjoihin. Valokuvausta harrastavalle uusi kamerajalusta voisi olla tarpeellinen ja maalausta harrastava arvostaa laadukkaita maalausvälineitä. Harrastukseen liittyvä kirja on kiva lahjaidea: löydät myös harrastekirjallisuutta Hobbyhall.fi-verkkokaupasta. 

Matkustamisesta pitävälle opiskelijalle voi olla äkkiseltään hankala keksiä hyvää joululahjaa, sillä lentoliput tai pakettimatka mahtuvat harvemman lahjabudjettiin. Kestävä matkalaukku tai muut matkustustarvikkeet, kuten unimaski tai matkalaukun järjestelyyn tarkoitetut kompressiolaukut voisivat olla hyvä lahjaidea. 

Jos tunnet lahjansaajan hyvin ja hän on sinulle läheinen, voit hankkia lahjaksi myös jotain persoonallista. Kehystetty valokuva teidän yhteisestä hetkestänne, itsetehty lahja tai jokin opiskelijan mielenkiinnon kohteeseen liittyvä esine tai fanituote ovat silloin hyviä valintoja. Tärkeintä on valita joululahja, joka sopii lahjansaajan kiinnostuksenkohteisiin, tarpeisiin tai elämäntilanteeseen. Muista lisätä mukaan joulukortti ja lämmin tervehdys!